Hotellets historie

Svanekes velbevarede købmandsgård blev bygget helt tilbage i 1600-tallet og her er det ikke svært at henfalde til nostalgiske drømmerier om en fjern fortid. Kunne hotellets vægge tale, ville vi få beretninger om et hektisk byliv i handelsskibenes tid, hvor købmandsgården var en handelsvirksomhed af anseelig størrelse efter datidens målestok.

Allerede helt tilbage i 1687 havde gården en prominent debut som gæstgiveri, da den daværende kong Christian V. med et følge, der blandt andre talte admiral Niels Juel og Norges statholder Gyldenløve, skulle besigtige datidens helt nye fæstning Christiansø.

Købmandsgården oplevede sin storhedstid fra omkring 1650 indtil begyndelsen af 1900-tallet, hvor jernbanen og andre moderne transportformer erstattede handelsskibene som primære fragtmidler. Gården har fået sit nuværende navn efter huslærer Johan P. Siemsen, der i 1827 giftede sig med enken efter gårdens virksomme købmand Jeppe Holst.

I 1930’erne blev den gamle købmandsgård bygget om til hotel og har siden løbende undergået nænsomme restaureringer. Hotel Siemsens Gaard fremstår i dag som et moderne og tidssvarende ferie- og konferencehotel.

Hotel Siemsens Gaard i dag

Bornholm står i spidsen for en voksende økonomisk og bæredygtig udvikling, især med Bright Green Island som strategisk målsætning. Vi arbejder målrettet med at biddrage til bæredygtig turisme og er Green Key certificeret.

 

Om Svaneke

Havnebyen Svaneke ligger smukt indpasset i de rå og fascinerende klipper på Bornholms østkyst. Her knejser de røde tage fra byens farverige bindingsværkshuse stolt op fra de tre høje, som byen i sin tid blev bygget på.

Den næsten tropiske vegetation med figen- og morbærtræer og de nykalkede huses mangfoldighed af farver skaber et pittoresk og enestående gadebillede, som mange for altid har tabt deres hjerte til. Tennis, lystfiskeri fra kyst og båd, vandreture langs kysten, torvedage, biografture, besøg hos de mange dygtige kunsthåndværkere eller spring en tur i vandet fra f.eks. Hullehavn. Dette er blot et udpluk af hvad Danmarks mindste og smukkeste købstad tilbyder sine gæster.

Læs mere om Svanekes mange tilbud her.